Egészség

Injekció válthatná a gyomorszűkítő műtétet

Egyetlen injekcióval csökkenteni lehetne az éhségérzetet, ezáltal nagymértékű fogyást elérni.

A hangzatos bariatrikus artériaembolizáció névre hallgató új fogyás-elősegítő módszert még csak hét páciensen tesztelték, de az eredmények igencsak biztatóak.

A módszer lényege, hogy egy injekció révén mikroszkopikus méretű szemcséket juttatnak a keringésbe, melyek a vérrel eljutnak a gyomor fundusnak nevezett részébe, ami a gyomorszáj környékén, a fölött helyezkedik el. Itt a szemcsék elzárják egyes artériákban a keringést, lecsökkentve ezzel a gyomor ezen területén a keringést.

Az eljárás célja, hogy csökkentsék a grelin nevezetű, éhséghormonnak is hívott hormon mennyiségét, aminek a jelentős része a gyomorban választódik el. Minél alacsonyabb a grelinszint, annál kevésbé érzünk éhséget, és annál kevesebbet eszünk – nagyjából ez a módszer koncepciója.

 

Egyetlen injekció elég lehet a fogyáshoz
Egyetlen injekció elég lehet a fogyáshoz

A módszer nagy előnye, hogy jóval kevésbé drasztikus beavatkozás, mint egy gyomorszűkítő műtét, és az eddig tapasztalatok nagyon biztatóak: mind a hét ember, akin kipróbálták, jelentős mennyiségű feleslegtől szabadult meg – három hónap alatt leadták átlagosan a felesleg majd 10 százalékát, fél év alatt pedig a 13 százalékát. Nem is csoda: az éhségérzetük drámai mértékű csökkenéséről számoltak be mindannyian, szóval a módszer működni látszik.

Forrás: livescience.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top