Egészség

Minden, amit tudnod kell az allergiaszezonról

A közeledő jó idő mindenkit örömmel tölt el, ám akadnak olyanok, akik nem tudnak felhőtlenül örülni a hőmérséklet emelkedésének. A tavasz beköszöntével üdvözhetjük ugyanis a pollenszezont is, melytől évről-évre egyre többen szenvednek.
Minden, amit tudnod kell az allergiaszezonról

Jellemzően ifjúkorban alakul ki az allergiára való hajlam, de azok száma is folyamatosan nő, akik felnőttkorban találkoznak először a problémával. Bár sokakat érint, mégis meglehetősen kevesen fordulnak szakemberhez. Megfelelő kezelés nélkül például a szénanátha egyre csak romlik. Ezért is fontos a pontos szakorvosi diagnózis. Ha a megbetegedést időben felismerik és kezelik, nagy eséllyel megelőzhető az állapot rosszabbodása és az allergiás asztma kialakulása. A megfelelő terápia mindig a tünetek erősségétől függ.

Allergiateszt:

A tesztet kizárólag szakember végezheti el, a diagnózist általában egy bőrtesztet követően állítják fel. A teszt során minden lehetséges allergiás tényező hatását vizsgálják a bőrön szükség esetén vér- illetve laborvizsgálatot és úgynevezett provokációs vizsgálatot is végeznek. Ha allergianaplót vezet, rendkívül fontos információkkal szolgálhat az orvos számára, elősegítve ezzel a mihamarabbi gyógyulást.

Az allergia jelei lehetnek például a viszkető szemek, a folyamatos tüsszentőroham és orrfolyás, vagy a kaparó érzés a torokban. A pollen a különböző füvek, fák virágáról nagy mennyiségben kerül a levegőbe, majd allergiás reakciót vált ki a szemeken és a légutak nyálkahártyáján. Leggyakoribb allergének: parlagfű, nyírfa.

Az érintetteknek érdemes elkerülniük az allergia okozóját, ám ez többnyire nehezen kivitelezhető. A célzott gyógyszeres kezelésnek azonban semmi akadálya – ez ugyan nem szünteti meg a problémát, de legalább csökkenti a tünetek súlyosságát.

Minden, amit tudnod kell az allergiaszezonról

Alapszabályok a szenvedés csökkentéséhez

  • Amikor magas a levegő pollentartalma, ne tartózkodjunk sokáig a szabadban – főleg ne reggel, ugyanis ez az időszak a legrosszabb.
  • Ha mindenképpen szeretnénk egy kicsit sétálni, időzítsük ezt eső utánra, mert akkor sokkal tisztább a levegő.
  • Esténként mossunk hajat, hogy a polleneket ne vigyük magunkkal az ágyba.
  • Cseréljük gyakran az ágyneműt.
  • Az ajtókat és ablakokat lehetőség szerint tartsuk csukva, hogy a pollenek ne jöjjenek be a lakásba.

Javasolt termékek:

DAS gesunde PLUS szemcsepp az allergiás szempanaszok tüneteinek enyhítésére és megelőzésére

A természetes hatóanyagot, az Ectoin®-t tartalmazó DAS gesunde PLUS antiallergén szemcsepp csökkenti a virágpor vagy más allergének (pl. házipor vagy állati szőr) okozta szempanaszok tüneteit, a szem könnyezését, kipirosodását és viszketését.

DAS gesunde PLUS orrspray

A természetes hatóanyagot, az Ectoin®-t tartalma-zó Das gesunde Plus allergia elleni orrspray csökkenti a virágpor vagy más allergének (pl. házipor vagy állati szőr) okozta nátha tüneteit, az orrdugulást, a tüsszentési ingert, valamint az erős orrfolyást.

*Az Ectoin® hatékonyan távol tartja az allergéneket az orr nyálkahártyától. Az orrsprayt megelőzésképpen is használhatja. Regeneráló hatással van a károsodott orrnyálkahár-tyára. Az Ectoin® egy természetes hatóanyag, melyet különleges körülmények között (gejzírek, sós tavak, Antraktisz jege) fellelhető mikroorganizmusokból nyernek. Az Ectoin®-t a mikroorganiz-musok azért termelik, hogy az extrém környezeti hatások ellen megfelelő védekező képességet nyerjenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top