Egészség

Egykilós hajcsomót távolítottak el a tinédzser gyomrából

Évek óta vizsgálgatták a lányt, de nem vették észre a gyomrát kitöltő hajcsomót.

A múlt szombaton tűrhetetlen gyomorfájdalmai és állandó hányás miatt jelentkezett a 17 éves, Komal nevű lány egy nyugat-indiai kórházban. Már alig tudott járni, nagyon rossz állapotban volt.

A CT-vizsgálat aztán kimutatta a teljes gyomrot kitöltő hatalmas csomót, és a lányt megoperálták. Az állapot neve Aranyhaj-szindróma, amikor a kényszeres hajevés miatt annyi haj gyűlik össze a gyomorban, hogy a fonat vége már a belekben van. A nagyon ritka állapot szinte kizárólag fiatal nőknél-lányoknál lép fel. Másfél óráig tartott, mire sikerült kivenni az összes hajat a gyomorból.

A hajcsomó a teljes gyomrot kitöltötte
A hajcsomó a teljes gyomrot kitöltötte
Forrás: Caters News Agency

Komal már jól van, az állapota gyorsan javul. A műtétet követően bevallotta, hogy 12 éves kora óta napi szinten kényszeresen tépkedi és eszi a saját haját, azaz trichotillomániás

A szüleinek viszont nem szólt róla, ezért mire kórházba került, már számtalan orvoshoz elvitték, hogy kiderítsék, mi okozza a gyomorfájást és a hányást, valahányszor eszik valamit a lányuk. Összesen mintegy 5000 dollárt költöttek orvosokra és gyógyszerekre, de senki nem vette észre a lányuk gyomrában lévő óriási hajcsomót.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top