Egészség

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványról

26 éves alapítványunkat rögtön a kezdetekkor alapította a Heim Pál Gyermekkórház. Gyorsan ismertté és kedveltté váltunk, hiszen a kórház munkája, jó hírneve pozitív hatással volt megítélésünkre. De természetesen saját munkánkkal is igyekeztünk megszolgálni a kapott bizalmat. Ma már nem található a Heim Pál Kórházban olyan gyógyító részleg, ahol ne találkoznánk az alapítvány által finanszírozott építéssel, felújítással vagy a gyógyítás során alkalmazott általunk vásárolt műszerekkel.

Néhány fontosabb eredményt megpróbálok felsorolni. Finanszíroztuk az “A” épületre emelt sátortetőt, és ezzel együtt a toxikológiai és a bőrgyógyászati osztályok felújítását, bővítését. A Fővárosi Önkormányzat 216 milliós és az alapítvány 1 milliárdos támogatásával elkészült a “G” épület, ahol európai körülmények között gyógyítják a belgyógyászati, a gasztroenterológiai, nefrológiai beteg gyerekeket, 50 millióval támogattuk a hajdani vérellátó átalakítását gyermekpszichiátriai osztállyá, a közelmúltban 100 millió forintot fizettünk ki a kórház több osztályának átalakítására, hogy a fejlődő szakmai követelményekhez alakíthassa a kórház vezetése az adottságokat, a betegellátás körülményeit. És ez a felsorolás csak a nagyobb volumenű munkákat sorolja.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványról

A kórház műszerezettségének minősége meghatározó a betegellátásban. Az alapítvány a 300 ezer forintos pulzoximétertől a 35 millió forintba kerülő UH-készülékig rengeteg műszerrel segítette az osztályok gyógyító munkáját. A fontosabb műszerek felsorolására sem vállalkozom, hiszen ez a felsorolás több oldalt igényelne.

Nem csak a múltból élünk, készítjük a további időszak terveit is. Az elavult, elromlott műszerek cseréjének támogatása mellett újból nagy fába vágjuk szikénket. Szeretnénk megépíttetni a kórház vezetésével egyeztetve az MR-épületet. Jelenleg nincs Magyarországon a gyerekek, csecsemők MR-vizsgálatát végző gép és az azt kiszolgáló szakembergárda. Mi ennek meglétéhez az épület biztosításával szeretnénk hozzájárulni. Ennek a tervnek a megvalósulása közel egymilliárd forintba kerül. Sok pénz, de nagyon fontos lenne a cél megvalósulása.

Miben bízunk, hogy ennyi pénzt tudunk biztosítani az MR-épületre? Önökben.

Felsoroltam, hogy mi mindenben segítette az alapítvány a kórház munkáját. De mindez nem valósulhatott volna meg, ha önök nem támogatják az alapítványt. Vagyis a fentebb felsorolt eredmények az önök eredményei. Az alapítvány szerepe kimerült abban, hogy összegyűjtötte adományaikat és jó célra fordította. Így történhetett, hogy a sok kis adományból, 1%-os felajánlásból hatalmas összegek lettek, és sikerült nagy célokat elérni.

Köszönjük eddigi segítségüket, és szeretnénk, ha továbbra is támogatnák a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top