Egészség

21 év vakság után váratlanul ismét lát egy nő

Balesetben veszítette el a látást, és egy másik balesettől nyerte vissza.

1995-ben egy autóbalesetben veszítette el a látását a floridai Mary Ann Franco. Nem hitte volna, hogy valaha ismét látni fog még.

Nemrégiben elesett otthon, és műteni kellett a nyakát. Amikor a műtétet követően magához tért, döbbenten tapasztalta, hogy lát. Ami azonban a legmeghökkentőbb az egészben, hogy vaksága előtt az asszony színvak volt, most azonban színeket is lát.

21 év vakság után váratlanul ismét lát egy nő

A műtétet végző idegsebész nem tud tudományos magyarázattal szolgálni az esetre. Van ugyan egy elképzelése, mely szerint, ha az első balesetben elzáródott egy ér, ami miatt a látókéreg nem jutott elegendő vérhez, az magyarázhatja a vakságot. Az ismételt látás pedig az ér műtét közbeni, nem szándékosan helyreállított működésének köszönhető. Ez azonban csak teória.

Francót azonban nem különösebben érdeklik a miértek. Nemcsak a körülötte lévő világot láthatja ismét, de hét unokáját és két dédunokáját is most láthatta először.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top