Egészség

Minden éjszaka lebénul a testvérpár

Az orvosok nem tudják, mi okozza a rejtélyes éjszakai bénulásokat.

Napközben a 13 és 9 éves pakisztáni fiúk ugyanolyanok, mint bármelyik kortársuk. Amikor azonban leszáll az éj, Abdul Rasheed és Shoiab Ahmed gyakorlatilag vegetatív állapotba kerül. Ilyenkor nem képesek sem beszélni, sem mozogni. Ez az állapot mindkét testvérnél másnap reggelig tart, amikor is nyom nélkül elmúlik – egészen estig.

Az eset teljes rejtély az orvosok előtt. A pakisztáni kormány minden támogatást megad a családnak, de hiába vizsgálgatják a fiúkat régóta az orvosok, semmiféle magyarázatra nem bukkantak eddig. Még talaj- és levegőmintákat is vettek a faluban, ahol a fiúk élnek, hátha abból kiderül valami.

Minden éjszaka lebénul a testvérpár

A családban még két gyermek van, ők nem produkálnak ilyen tüneteket. Tény viszont, hogy a szülők unokatestvérek, és hat gyermekük fiatalon elhunyt, tehát nem kizárt valamilyen genetikai gubanc a háttérben. Ők egyébként úgy gondolják, fiaik a Napból nyerik az életenergiájukat. Ez azonban nem valószínű, hiszen napközben a fiúk napfény nélkül, egy sötét szobában is képesek mozogni és normálisan élni.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top