Egészség

Eltűnt a férfi veséje, miután megoperálták a mellkasát

Sokkos állapotba került a férfi, akinek valóra vált a filmekből ismert rémálom: egy műtét után eltűnt a veséje.

Többnyire csak városi legendákból ismerjük a rémálomszerű történeteket, amikben egy sötét sikátorban vagy egy gyanús kórházban vese nélkül ébredünk fel. Pontosan ez történt egy kínai férfival.

Liu Yongwei egy mellkasi műtétre feküdt be, majd hiányzó jobb vesével ébredt. Egy autóbaleset után műtötték a férfit, és bár valóban megvizsgálták a jobb vesét, az orvos azt mondta, visszahelyezte a testbe, mivel nem észlelt súlyos problémát. Miután felébredt Liu egy másik kórházba ment további kezelésekre – ott állapították meg, hogy az előző helyen felháborító munkát végeztek: hiányzott a jobb vese, és fertőzést is találtak a férfi szervezetében. 

Eltűnt a férfi veséje, miután megoperálták a mellkasát

Ekkor Liu persze azonnal visszasietett az első kórházba, ahol számon is kérte az orvoson a szervet. Állítólag a doktor nem reagált semmit, csak sietve elhagyta a szobát. Itt indult meg a szövevényes nyomozás: a bíróság szerint rendőrségi ügyről volt szó, a rendőrség azt javasolta, a kórházon belül intézzék el az esetet.

Két hónap telt el, a férfi ügyében nincs hír, veséje pedig továbbra is csak egy maradt.

Forrás: Shanghaiist

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top