Egészség

Így érdemes edzeni a lábizmaidat!

Persze azért is, hogy minél szebb legyen a lábunk, de vannak más előnyei is.

Hozzáértők körében abszolút elfogadott, hogy a láb és a fenék edzésének két legkiválóbb módja a guggolás és a kitörés. Sokan mégsem szeretik ezeket, pedig roppant hasznosak.

Jót tesz a térdízületnek. Sokan pont azért hagyják ki a guggolást és a kitörést az edzésből, mert félnek attól, hogy tönkreteszi a térdízületeiket. Pedig ha helyesen végezzük ezeket, a combizmok megerősítése révén pont hogy védik a térdízületet.

Gyorsabbak leszünk. Aki gyorsabban akar futni, illetve rendszeresen fut egyenetlen terepen, az végezzen rendszeresen guggolásokat is, mert így nagyban fokozhatja a teljesítményét.

Ezért érdemes edzeni a lábizmokat

Felpörgeti az anyagcserét. Az izom több kalóriát éget el, mint a zsír, ezért érdemes minél több izmot pakolni magunkra. És erre remek módszer a guggolás és a kitörés.

Erősíti a core izmokat. Azt hinnénk, a felülések jobban erősítik a törzs és az ágyék izmait, de azok inkább csak a hasizmokra, és némiképpen a hátizmokra vannak hatással. A guggolás és a kitörés viszont rengeteg core izmot átmozgat anélkül, hogy megterhelné a hátat.

Forrás: huffingtonpost.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top