Egészség

Az internet segítségével diagnosztizálta ritka betegségét a kamaszlány

A tinédzser lány és családja nem bírta nézni az orvosok tehetetlenségét – inkább a jó öreg internethez fordult, és meg is fejtette az orvosi rejtélyt.

 A 15 éves Kenny Odom 9 hónappal a fogszabályzója felrakása után betegedett meg. Annyira rossz volt a helyzet, hogy a kamaszlánynak hónapokat kellett kihagynia a suliból. Az egész száját hólyagok borították és kínzó fájdalomról panaszkodott – szinte enni sem tudott.

Az internet segítségével diagnosztizálta ritka betegségét a kamaszlány

Az orvosok, miután Stevens Johnson-szindróma- és a torokgyulladás-tesztek negatívak lettek, csupán antibiotikumot írtak fel a lánynak. A fájdalom és a hólyagok viszont maradtak. Ekkor a család mélyen beleásta magát az internetbe, hogy megkezdjék Kenny amatőr diagnosztizálását. A kutatásaik eredményeképpen jöttek rá, hogy a fogszabályzó okozta allergia jár hasonló tünetekkel. A lányt újra orvoshoz vitték, ahol már célirányosan eszerint vizsgálták meg. Kiderült, hogy a lány allergiás a fogszabályzóban található nikkelre. Ez egyébként elég ritkán fordul elő, de akkor is kérdés, hogy az orvosokban hogyhogy még csak fel sem merült?

A lány végül meggyógyult, de a család szinte adósságba hajszolta magát a felesleges vizsgálatok miatt. Ráadásul most az iskolában is rengeteg kell bepótolnia.

Forrás: Some

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top