Egészség

A halálnál is rosszabb lehet, amit az első fejátültetésen áteső ember átélhet

A ritka betegségben szenvedő Valerij Szpiridonov lehet az első ember, aki teljes fejátültetésen esik át – a szakértők szerint pokoli élmény lesz.

A spinális izomatrófiában szenvedő 30 éves orosz férfi, Valerij Szpiridonov önként vállalkozott arra, hogy átessen majd az első fejátültetésen Dr. Sergio Canavero kezei között.

Szpiridonov állítólag maga vette fel a kapcsolatot az olasz orvossal, aki szerint lehetséges egy ilyen hajmeresztő beavatkozás, annak reményében, hogy így megmentheti teljes sorvadásra ítélt testét. A beavatkozáshoz 150 orvos, rengeteg pénz és egy agyhalott donor is szükséges, de a szakértők szerint nem is ezekkel van a legnagyobb probléma.

A halálnál is rosszabb lehet, amit az első fejátültetésen áteső ember átélhet

Azon túl, hogy a legtöbben merő őrültségnek tartják az ötletet, egy idegsebész még azt is kihangsúlyozta, hogy a beavatkozás “rosszabb a halálnál is”. Szerinte ugyanis ez akkora sokkot jelent az embernek, hogy soha nem gondolt őrületbe kergetheti a tudat – ha egyáltalán sikerül. Korábban kísérleteztek ugyanis majmokon fejátültetéssel, de azok a beavatkozások nem jártak sikerrel.

A műtét időpontját 2017-re tűzték ki.

Forrás: Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top