nlc.hu
Egészség
Csak le akart fogyni, de veserákja lett ettől az étrend-kiegészítőtől

Csak le akart fogyni, de veserákja lett ettől az étrend-kiegészítőtől

Csak le akart fogyni az étrend-kiegészítővel egy dán nő, akinél egyértelműen kimutatták, hogy veserákját a farkasalmát tartalmazó készítmény okozta. Szakértők figyelmeztetnek, ez a növényi hatóanyag rendkívül veszélyes az egészségre.

Rákkeltő hatású és veseelégtelenséget okoz a farkasalma egy frissen megjelent tanulmány szerint. Dániában tavaly egy nőt diagnosztizáltak olyan veserákkal, amely egyértelműen egy farkasalmát is tartalmazó fogyókúrás szer miatt alakult ki.

“Az anyagcserét rendkívül felgyorsítja a farkasalma, ezért is járul hozzá a fogyáshoz, csak közben bele is pusztulhatunk” – mondja Tóth Zsigmond herbamester.

A gyógynövény-szakértő szerint a farkasalma főzete ugyan kiváló gyógyítóhatással rendelkezik, de csak és kizárólag orvosi felügyelet mellett szabad használni. “Az immunrendszerre rendkívül jó hatása van, ugyanakkor medencei vérbőséget okoz, ezért a vetélés kockázatához nagymértékben hozzájárul, és a rákkeltő hatása is rendkívül erős.” Hazánkban 1981-ben éppen ezért betiltották a farkasalma használatát.

A farkasalma kereskedelmi forgalomban nem kapható, mégis ellenőrizetlen étrend-kiegészítőkben előfordulhat, és akár az internetről is könnyedén be lehet szerezni. Ugyanakkor a szakértők óva intenek szedésétől. Attól ugyanis, hogy valami kizárólag növényi eredetű, még nem biztos, hogy ártalmatlan – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top