Egészség

Befellegzett a masszőröknek?

A masszőr sokszor házhoz megy, a hordozható online kassza pedig olyan drága, hogy képtelenség kigazdálkodni.

Tavaly szeptemberben már szóba került, hogy a masszőröknél is bevezethetik az online pénztárgépet, és ez az információ egyre biztosabbnak tűnik. Az online kassza azért van, hogy tisztítsa, fehérítse a gazdaságot, és az ágazatok többségében jót is tett. Most viszont olyan “üzleti” kört vonnak be a kasszakötelezettek körébe, ahol a vállalkozók nem tudják kigazdálkodni a pénztárgép beszerzését, használatát, forgalmi díját és szervizelését, ezért vagy befejezik a tevékenységet, vagy feketén folytatják. A Masszőrök Egyesületének vezetője, Podhorszki Tibor szerint a legtöbb masszőr “fizikai közérzetjavító szolgáltatást végző” vállalkozóként működik.

Tök egyszerű a magyarázat

“A masszőrszakma speciális, nem lehet egyfolytában masszírozni, hiszen ez megterhelő fizikai tevékenység – magyarázza Podhorszki. – Ennek megfelelően a bevétellel sem lehet úgy kalkulálni, mint egy kereskedő esetében, ahol folyamatos az üzletmenet. Különösen a házhoz járó masszőrök lesznek nehéz helyzetben, hiszen nekik a drágább, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük.

A fodrászok miért nem?

A masszőrök azt is furcsállják, hogy a fodrászok, kozmetikusok kikerültek abból a körből, amelynek online pénztárgépet kell használniuk, nekik pedig kötelező lesz a kassza. Az is nagy kérdés, hogy ha egy szalonban kozmetikus, fodrász és masszőr is dolgozik, akkor csak utóbbi tevékenység miatt be kell-e szerezni online pénztárgépet.

(via Onlinekassza)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top