Egészség

Titokzatos betegségre hívja fel a figyelmet az apuka kislánya fotójával

Először azt hitték, megfázott – később kiderült, milyen betegség állt a majdnem csecsemőhalállal végződő eset hátterében.

Egy memphisi apuka azért osztotta meg csövekre kötött kisbabája képeit, hogy minden szülő figyelmét felhívja egy alattomos betegségre. Először azt hitték, a kislány csak náthával küszködik, később kiderült, hogy valami sokkal rosszabbról van szó.

Az RSV-fertőzésről van szó (respiratory syncitial virus), aminek lefolyása a felnőttek esetében egy egyszerű nátháéhoz hasonlít, de a kicsiknél súlyos problémákat is okozhat, ha félvállról vesszük. Enyhébb esetben a tünetek kísértetiesen hasonlítanak egy meghűlésre: orrfolyás, köhögés, eseteként enyhe hőemelkedés tapasztalható.

Titokzatos betegségre hívja fel a figyelmet az apuka kislánya fotójával

Súlyosabb esetekben azonban a betegség a légzőszervekre is ráhúzódhat, ilyenkor pedig komolyan megbetegítheti a csöppnyi szervezeteket. 
Ez a kisbaba is csak hosszú hónapok küzdelme árán nyerte vissza erejét, miközben apukája végignézte, ahogy parányi testét csövekre kötik és gyerekorvosok hada küzd kétségbeesetten életéért.

Azóta a férfi kötelességének tartja, hogy felhívja a figyelmet az RSV-re, és arra, hogy egy egyszerű náthának tűnő betegségnek is lehetnek igen súlyos következményei.

Forrás: LittleThings

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top