Egészség

Itt az ideje, hogy lemenj edzeni – még a rák esélyét is csökkentheted vele!

Ennek már elég motivációnak kell lennie ahhoz, hogy belevágj az edzésbe!
Itt az ideje, hogy lemenj edzeni - még a rák esélyét is csökkentheted vele!

 Néha nehezen vesszük rá magunkat, hogy lemenjünk edzeni, még ha tisztában vagyunk is a testmozgás jótékony hatásaival. Ha semmi nem jelent elég motivációt, gondoljunk arra, hogy egy kis mozgással még a rákos megbetegedések esélye is csökkenthető!

 Egy új tanulmány szerint, amiben 11 év alatt, több mint 1 millió embert vizsgáltak, a rendszeres edzés 13 rákfajta kialakulásának esélyét csökkenti. Az alábbi infografika foglalja össze, hogy melyik típusú rákét pontosan hány százalékkal.

Itt az ideje, hogy lemenj edzeni - még a rák esélyét is csökkentheted vele!

 

(42%-kal a nyelőcsőrák, 27%-kal a májrák, 26%-kal a tüdőrák, 22%-kal a gyomorrák, 23%-kal a veserák, 20%-kal a leukémia, 21%-kal a méhrák, 16%-kal a vastagbél, 13%-kal a végbélrák, 15%-kal a fej-nyaki területek rákjainak, 10%-kal a mellrák, valamint 13%-kal a húgyhólyagrák esélyét)

Mindezen kívül a tanulmány megjegyzi, hogy a mozgás összességében 7%-kal csökkenti a rák veszélyét, viszont a melanómára való hajlamot 27%-kal növelheti – ezt valószínűleg a kinti sportokra vonatkozóan tették hozzá.

Forrás: Women’s Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top