Egészség

Megható levelet írt szüleinek az autista fiú

Gordy nem beszél, ezért most először levélben fogalmazta meg szüleinek, hogy érez autizmusával kapcsolatosan.

Gordy szülei, Evan és Dara Baylinson korábban nem gondolták, hogy fiúk megérti aggodalmaikat jövőjével kapcsolatosan, vagy hogy egyáltalán reflektál valamilyen módon arra, hogy autista.

A 14 éves Gordy nem beszél, ezért a kommunikáció igen nehézkes, de nemrégiben levélben fogalmazta meg, mit gondol és érez a világról, és a helyéről benne:

“Az agyam nem sokban különbözik a tiétektől, tudja, mit akar, és hogy hogyan kell kifejeznie magát. De a testem, ami inkább egy 180 centis részeg csecsemőé, visszatart ettől” – írja.

Megható levelet írt szüleinek az autista fiú

A fiú minden egyes betűt egyik mutatóujjával gépelt be, senki nem tanította erre, teljesen magától fejlesztette ki a módszert.

“Ezt a levelet nem az együttérzés miatt írom, arra nincs szükségem – folytatja. – Szeretem magam úgy is, hogy egy részeg csecsemő testében élek… ezt a levelet azért írom, mert szükségem van viszont figyelemre és elfogadásra.”

A szülők korábban sosem gondolták volna, hogy a fiú ilyen éles ésszel és friss humorral tekint saját autizmusára.

Forrás: Washington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top