Egészség

Több edzőterem is befogadná a kitiltott Down-szindrómás fiút

Több edzőterembe is hívják sportolni azt a Down-szindrómás fiút, akit más vendégek panaszai miatt kinéztek egy budapesti konditeremből.

Egyre több edzőterem áll a Down-szindrómás fiú mellé, akit egy budapesti konditeremből a vendégek kérésére kitiltottakírja a hvg.hu.

Az újbudai Thor Gym Facebook-bejegyzésében határolódott el a kitiltásos esettől: “Megdöbbenéssel értesültünk ma reggel a sajtóból arról, hogy egy Down-szindrómás fiatalembert eltanácsoltak egy budapesti edzőteremből mert – amennyire ezt a sajtóhírekből ki lehetett olvasni – zavarta a terem közönségét. A Thor Gym munkatársai és vendégei nem támogatják a diszkriminációt, mi minden edzeni vágyót örömmel látunk soraink között. Ezért szeretnénk kinyilvánítani, hogy amennyiben ő és családja úgy döntenek, zuglói termünkben szeretettel fogadjuk az ifjú bajnokjelöltet, és minden tőlünk telhető segítséget megadunk az optimális fejlődéséhez!”

Nemcsak a Thor Gym lépett az ügyben, egyre többen jelentkeznek, hogy szimpátiájukról és segítségükről biztosítsák a fiatal fiút.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top