Egészség

Bizarr betegség: fanszőre nőtt egy egyéves gyereknek

Az alig egyéves kisgyereknek a ritka betegség következtében fanszőre nőtt, és állítólag szexuális vágyai is feléledtek.

A korai pubertás miatt az egyéves kisgyereknek annyira megnövekedett a tesztoszteron-szintje, hogy az elméletileg egy 25 éves férfi hormonháztartásának feleltethető meg. 

A kicsinek fanszőre nőtt és állítólag szexuális vágyai is vannak. Az édesanya beszámolója szerint a gyerek fél éves korától kezdett abnormális ütemben fejlődni, és bár először csak azt hitték, az átlagosnál nagyobb baba, hamar rá kellett jönniük, hogy összetettebb problémáról van szó.

Fanszőre és nemi vágyai vannak a korai pubertásban szenvedő kisgyereknek

Azt még nem tudják, mi állhat a ritka állapot hátterében: általában ilyen szintű hormonváltozásokat agyban vagy esetleg gyomorban lévő tumor okozhat, de ilyet egyelőre nem találtak a kicsi testében.

Mivel a testi fejlettség jóval megelőzi szellemi érettségét, az ilyen probléma nagyon traumatikus lehet a gyerekek számára, és könnyen agresszívvá, kontrollálhatatlanná válhatnak tőle. A kisfiú jelenleg hormonterápiában részesül, hogy így állítsák normálisra a hormonszintjét, és bár el is kezdőtött a test normalizálódása, valószínűleg a későbbiekben magától megáll a növekedése, és örökre kisnövésű marad majd.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top