Egészség

Megható: sírva fakadt a siket nő, mikor először hallotta saját hangját

Egy beültethető implantátumnak köszönhetően a világéletében siket nő először hallhatta meg saját hangját. A technológia nemcsak neki, hanem két kislánynak is segített, hogy hallhassanak.

Helena Martins egy siket gyerekekkel foglalkozó angol egyesületben dolgozik, és ő maga is halláskárosult. Azonban egy forradalmi technológiai újításnak köszönhetően, életében először tisztán hallhatta a hangját. A pillanat annyira meghatotta, hogy könnyekben tört ki.

A hallóimplantátum azonban nemcsak neki, hanem két kislánynak is segített: az 5 éves Jessica és testvére, a 2 éves Penny mindketten siketen születtek. Szüleik kétségbe voltak esve, hiszen a családban nem volt hasonló eset. Az orvosok nekik is a beültethető implantátumot javasolták, amibe a szülők beleegyeztek, és nem bánták meg. Bár a természetes hallástól elmarad a készülék hatása, a kislányok hallanak, és így beszélni is meg tudtak tanulni.

Megható: sírva fakadt a siket nő, mikor először hallotta saját hangját

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top