Egészség

Hogyan kezeljük a a stresszes állapotot?

Mit tegyünk, ha életünk túlságosan stresszessé válik?

“Sokat dolgozom. Feldúltan jövök haza a munkából. Az a fél óra, amit a dugóban ülök idegesítően lassan telik, és a mobilom is állandóan csörög. Megfogadtam, hogy nem kezdek veszekedést otthon, és nem iszom meg egy üveg bort egyedül. Egész nap nem ettem, de ha most nekiállok, kifosztom a hűtőt, és nem tudok a nyomástól aludni. Stresszes vagyok. Tudom, olvastam róla. De mit tehetek? Menjek el futni? Vagy váltsak munkahelyet?”

Hogyan kezeljük a a stresszes állapotot?

Mit tegyünk, ha életünk túlságosan stresszessé válik?

Az első lépést megtette. Észrevette időben a problémát. A stressz, azaz a szervezet elhúzódó készenléti állapota súlyos betegségekhez is vezethet. Ami rövidtávon ösztönzőleg hat a teljesítményre – hiszen a természet azért alkotta így az embert – hosszú távon káros lehet. A stressz korai időszakában jelentkező fáradtságra a szervezet mozgósítja tartalék energiáit. Ebben a szakaszban a stressz stimuláló hatása érezhető a teljesítményben. Egy idő múlva azonban jelentkezik a kimerültség, mely hosszú távon az egészségi állapot romlásához vezet. A hosszú távú stressz egy sor betegséget idézhet elő, többek között magas vérnyomást, érzelmi problémákat, hajhullást, bőrkiütéseket, gyomorfekélyt, menstruációs zavarokat nőknél, impotenciát férfiaknál, csak hogy a leggyakoribbakat említsük.

Bármilyen tevékenység, ami örömet és nyugalmat okoz, segít a stressz legyőzésében. Mindenki a saját ízlése szerint válassza meg a kikapcsolódást, ami lehet egy forró fürdő, egy jó masszázs, sport, utazás, művészet vagy akár kertészkedés is. Ha a lelki békét máshogy nem találjuk meg, érdemes relaxációs technikákat elsajátítani, jógázni, tai-chizni vagy meditálni.

Legfontosabb, hogy rendszert teremtsünk az életünkben, és találjuk meg a hétköznapi öröm forrásait. Az enyhébb stressz és alvásproblémák kezelésére a patikában vény nélkül kapható szereket is kipróbálhatunk.

Hogyan kezeljük a a stresszes állapotot?

A stresszkezelés egyik hasznos szere a 6-féle növényi alapú összetevőt tartalmazó SEDATIF PC, vény nélkül kapható gyógyszer. Kezeli a stressz okozta tüneteket: a szorongást, az ingerlékenységet, az alvásproblémákat. Hiperaktív gyermekeknek is javasolt.

 

Hogyan kezeljük a a stresszes állapotot?

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top