Egészség

Ingyenszemüveget kaphatnak a gyerekek

Ingyen juthatnának szemüveghez a rászoruló gyerekek. Az elképzelés szerint a leggyakrabban igényelt lencsékhez járna a nagyobb támogatás.

Jelenleg fél áron juthatnak a gyerekek szemüveghez, 2009-ben szüntették meg a szemüvegek teljes tb-támogatását. Ám a nehéz körülmények között élő családok a szemüvegek árának felét sem tudják kifizetni, hiszen az is több tízezer forint. 0 és 6 dioptria közötti lencsékhez járhat teljes támogatás a jövőben. Arról nem esett szó, hogy melyek azok a családok, akik nagyobb támogatást remélhetnek. Az biztos, hogy keresettől függetlenül minden szülőnek nagy segítség lehet az ingyenszemüveg.

Ingyenszemüveg-programot indított a Magyar Látszerész Szövetség februárban, de ehhez orvosi segítségre is szükség van. A Magyar Idők szerint a programban az optikusok vállalták, hogy kétszáz szemüveget készítenek el hatmillió forint értékben.  A százezret is meghaladhatja a rászoruló gyerekek száma az alapítvány szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top