Egészség

Borzalmas állapotok uralkodnak az iskolai vécékben

Inkább nem járnak vécére a diákok, mert túl koszosak a mosdók – derült ki egy felmérésből...

Orrfacsaró bűz, vízköves csapok, málló csempe – sok magyar iskolában ilyen állapotok uralkodnak a diákoknak fenntartott vécékben, vécépapírra pedig egész egyszerűen nem telik. Az egyik győri iskola tanára azt mondja, hogy ez több tíz éves probléma, és már az is előrelépés, hogy legalább a tanári vécékben tudják biztosítani a papírt – tudósít az RTL Híradó.

Egy reprezentatív felmérésben 900 diákot kérdeztek meg higiénés szokásaikról, és kiderült, hogy a negyedük inkább visszatartja a szükségleteit, mint hogy be kelljen mennie az iskolai vécébe. Ennek komoly egészségügyi kockázatai lehetnek, hiszen a folyadék visszatartása miatt diszfunkcionális hólyagműködés alakulhat ki, ami visszatérő húgyúti fertőzéseket okozhat. A másik gond pedig, hogy a gyerekek sokszor inkább kevesebbet isznak, hogy ne kelljen vécére menniük. Arról nem is beszélve, hogy a kézmosást is sokszor kihagyják, csak hogy ne kelljen bemenniük a helyiségbe.

Egy háztartási tisztítószereket gyártó cég 5 kis település vécéjét újíttatja fel a szeptemberi iskolakezdésre, velük összefogva az NLCafé is “örökbe fogadott egy mosdót”, hogy segíthessünk a megújulásában.

 Még több cikk az iskolai vécékről az NLCafén:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top