Egészség

Magyar siker: világversenyen döntős a debreceni egyetemisták találmánya

A debreceni egyetemisták által kifejlesztett applikációnak minden esélye megvan arra, hogy felfigyeljen rá a világ.

A Debreceni Egyetem orvos végzettségű PhD-s és végzős szoftverfejlesztő, valamint marketinges hallgatókból álló InSimu csapat kifejlesztett egy applikációt, mely döntőbe jutott a világ legnagyobb, diákoknak tartott innovációs versenyén, az Imagine Cupon – számolt be róla az Index.

Az egyelőre tableten használható alkalmazás segítségével orvostanhallgatók, rezidensek gyakorolhatják a diagnosztizálást. Az egész egy játékhoz hasonlít: kezdetnek egy beteget és a tüneteit írja le az app, ezután különféle vizsgálatokat lehet neki rendelni, és ezek eredményei alapján kell kitalálni, hogy mi baja lehet a virtuális páciensnek. Az alkalmazás a diagnózis mellett azt is értékeli, hogy a vizsgálatok mennyi pénzbe és időbe kerültek volna a valóságban.

Magyar siker: világversenyen döntős a debreceni egyetemisták találmánya
Fotó: Facebook

A fejlesztők leszögezték: az applikáció kimondottan a szakmának készült. Arra való, hogy a lexikális tudással rendelkező hallgatók, rezidensek minél több tapasztalatot tudjanak szerezni, még ha virtuális körülmények között is.

A verseny döntője néhány hét múlva lesz Seattle-ben. Drukkolunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top