Egészség

Orvosok helyett robotok? – ilyen lesz a jövőbeni gyógyítás

Melyek a legizgalmasabb orvosi technológiák? Lecserélik-e a robotok és az algoritmusok az orvosokat? Hogyan teheti olcsóbbá a technológiai fejlődés az egészségügyi ellátást? Mit kezd az orvostársadalom az e-páciensekkel? Most minden kiderül!

Dr. Meskó Bertalan az orvosi jövőkutatás nemzetközi szinten elismert szakértője. Az orvoslás jövője – Ember és technológia című könyvében bemutatja azokat a fontos újdonságokat is, amelyek hatással lesznek a mindennapjainkra. Készülnek majd olyan mesterséges intelligencia által irányított játékok, amelyek megkönnyítik a barátságok kialakítását a gyerekeknek, bizonyos okostelefonos alkalmazások pedig segíthetnek abban, hogy rávegyük a kicsiket a tudatosabb fogmosásra. Az egyre fejlettebb, otthonról hozzáférhető technológiák már ma is lehetővé teszik az egészségi állapotunk folyamatos figyelemmel követését.

Olyan izgalmas területekbe nyerhetünk bepillantást, mint például a 3D-nyomtatás, a nanorobotok alkalmazása vagy a személyre szabott gyógyítás trendjeit. Megtudhatjuk, mit tanulhat az egészségügy Stanley Kubricktól, és hogyan jelenhet meg a mesterséges intelligencia az egészségügy és az orvostudomány területén.

Tiniket zsarolt meg egy budapesti pláza teraszán

Ráadásul nemcsak könyv formájában ismerkedhetünk meg a gyógyítás és az egészségmegőrzés – nem is olyan távoli – jövőbeli tendenciáival, hanem személyesen Dr. Meskó Bertalan avat be minket ezekbe a “titkokba”, ugyanis az “orvosi jövőkutató” szakember – aki küldetésének tartja, hogy a hasznos technológiai újításokat behozza a mindennapi klinikai gyakorlatba – lesz a TEDxBudapest Klub július 14-i rendezvényének meghívott előadója. 

Dr. Meskó Bertalan
Dr. Meskó Bertalan

Olvass még az orvoslás jövőjéről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top