Egészség

Hiába van új veszprémi leszállóhely, a mentőhelikopter nem használhatja

Legutóbb is egy kereszteződés közepén kellett leszállni a mentőhelikopternek, mert nem kértek engedélyt a leszállóhelyre.

Bár van a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház onkoló­giai épületének tetején egy teljesen új, korszerű leszállópálya, nem használhatják a helikopterekírja a Blikk.

A lap informátora azt mondta, hogy mivel éjszakai leszállópályaként is működhetne a landolóhely, ezért a tűzbiztonsági előírásoknak csak akkor felel meg, ha egy tűzoltó a nap huszonnégy órájában folyamatosan felügyeli a pályát. Mivel ez nincs megoldva, marad a város szélén lévő Veszprém Aréna melletti ideiglenes leszállóhely. Innen, illetve ide pedig mentőautó szokta szállítani a beteget.

via GIPHY

A kórház vezetősége nem adott felvilágosítást az ügyben, de a Nemzeti Közlekedési Hatóság kommunikációs osztálya azt elmondta, hogy az intézménynek mint ügyfélnek kell kérelmeznie a Légügyi Hivataltól az V. osztályú helikopter-repülőtérre vonatkozó használatbavételi engedélyt, majd ezt követően külön az üzemben tartási engedélyt. Ezután használható jogszerűen a leszállópálya. Ilyen kérelem azonban egyelőre nem érkezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top