Egészség

Kanyarót hozhatnak a britek a Szigetre

Már figyelmeztetést adtak ki a brit egészségügyi hatóságok a kanyaró miatt, védőoltást javasolnak mindenkinek. Sok fesztiválozó lett beteg.

Két hónap alatt 36 kanyarós megbetegedés történt a különböző brit fesztiválokon, ami aggasztja a szigetország egészségügyi hatóságát.

A 444.hu a BBC híre alapján azt írja, hogy Nagy-Britanniában legalább három olyan esetről tudni, amikor valakinek a betegsége már előrehaladott állapotban volt, de mégis úgy döntött, hogy részt vesz a fesztiválon. A hatóságok most azt kérik, hogy aki úgy sejti, hogy megfertőződött, az inkább ne menjen tömegbe.

A kanyaró egy kifejezetten veszélyes, vírus okozta megbetegedés, cseppfertőzéssel terjed. A fertőzés után 9-11 nappal náthás tünetekkel jelentkezik, majd kötőhártya-gyulladás jön, később pedig kiütések jelennek meg a bőrön. Súlyos komplikációkkal járhat, melyek közül több halálos is lehet.

Vélhetően sok brit jön a Szigetre is, de Magyarországon régóta kötelező a védőoltás, így remélhetőleg nem sok gondot fog mindez okozni – olvasható a 444.hu-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top