Egészség

3 trükk, amivel túlélheted a másnaposságot a nyári bulik után

Minden buli utáni másnapon megfogadod, hogy soha többé nem iszol egy kortyot sem? Hátha segítünk ezekkel a trükkökkel!

1. Víz,víz,víz

Elcsépeltnek hangzik, de a hidratálás tényleg kulcsfontosságú, ha nem akarunk nehéz fejjel, émelygő gyomorral fetrengeni órákon át. A legjobb egyébként, ha követjük a két pia között egy pohár víz szabályt, de ha erről esetleg megfeledkeztünk volna (legközelebb ne tegyünk), akkor próbáljuk meg másnap pótolni az eldorbézolt vízmennyiséget.

2. Mozdulj meg – de csak szép lassan!

Még mindig tartanak a viták azt illetően, hogy jó ötlet-e másnaposan sportolni, mozogni. Úgy tűnik, az igazság a két végpont között van, azaz ne elégedjünk meg a vízszintes helyzettel, de ne is próbáljunk maratonokat futni egy átmulatott éjszaka után. Lépjünk ki a házból, sétáljunk egyet, nyújtózzunk kicsit. Lassan, óvatosan mozgassuk be a testünket!

3 trükk, amivel túlélheted a másnaposságot a nyári bulik után

3. Óvatosan a kávéval

Másnaposan, két óra alvás után úgy érezheted, hogy csak egy vödör kávéval leszel képes végigcsinálni a napot. Ne engedj a csábításnak! Egy csésze kávé reggel azért még belefér, de próbáld kordában tartani a kávé utáni vágyadat, ugyanis a túl sok koffein egyáltalán nem tesz jót kimerült, másnapos szervezetednek.

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top