Egészség

Imádják a netezők az alzheimeres apukájával együtt éneklő fiút

A videókkal nem csak szép emlékeket gyűjtenek, hanem adományokat is egy alzheimereseket segítő alapítványnak.

A megindító videók egyik főszereplője Teddy McDermott, az egykori bárénekes, aki a napokban ünnepelte 80. születésnapját. Az idős férfit, aki fiatalon az egész világot beutazta, 2013-ban Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Fia, Sam elmondása szerint Teddy keményen küzd, de a betegség miatt mára sokat romlott a memóriája, emlékezetvesztéses epizódok gyötrik, sokszor pedig még a családtagjait sem ismeri fel.

Épp ezért a fiú néhány hónapja úgy döntött, megörökíti édesapja tiszta pillanatait, méghozzá úgy, hogy videóra veszi,a hogy az autóban együtt énekelnek. És ez még nem is minden: Sam azt is elhatározta, a megható videók segítségével pénzt gyűjt egy olyan alapítványnak, ami édesapjához hasonló betegeken igyekszik segíteni.

“Nem hittem, hogy ekkora sikerünk lesz” – vallja be Sam az Express című brit lapnak, majd hozzáteszi, mikor belekezdtek a projektbe azt gondolta, legfeljebb néhány száz fontot gyűjtenek majd össze. Ehhez képest a gyűjtés már most 48 ezer fontnál jár, és elnézve az apa-fiú páros elhivatottságát, valószínűleg még jó ideig nem ér majd véget.

 Olvass még többet az Alzheimer-kórról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top