Egészség

Kedélyjavítót kapott az egyéves baba – felháborodtak a netezők

A 2014-es beszámoló szerint a kisbaba azért kapott antidepresszánst, mert túl sokat sírt.

De nem csak a szóban forgó, alig egyéves skót kisfiú kapott orvosától hangulatjavítót. Ahogy az egy 2015-ös adatokat összegző beszámolóból kiderült, tavaly több mint 450 tizennyolc év alatti fiatalkorú kapott kedélyjavító gyógyszereket. Közülük a legfiatalabb mindössze hétéves volt.

A skót kisbaba esete még 2014-ben történt, de az ügy csak most kapott nyilvánosságot a friss adatokkal együtt. Arról szinte semmit nem tudni, hogy a sírós babát kezelő orvos miért döntött az antidepresszáns mellett. Az viszont biztos, hogy a netezők felháborodtak a dolgon. Míg a legtöbben a szülők felelősségét firtatták, akadtak olyanok, akik igyekeztek rámutatni, bizonyos kedélyjavítókat alkalmaznak hasfájós, kólikás babák kezelésekor is.

Kedélyjavítót kapott az egyéves baba – felháborodtak a netezők

A brit Mirror című lapnak egy szakértő elmondta, az antidepresszánsok olyan gyógyszerek, amikkel az orvosok a klinikai depresszió tüneteit vagy annak kiújulását próbálják megakadályozni. “Emellett, egy sor egészségügyi panaszt képesek kezelni a krónikus fájdalomtól a szorongásig” – tette hozzá.

Ami a kiskorúakat illeti, a szakember elmondta, egyáltalán nem ritkaság, hogy az orvosok 18 év alattiakat is kezelnek antidepresszánsokkal. “A legtöbbször 14-17 éves betegeknél fordul ez elő. Fontos azonban elmondani, ilyen esetekben a gyógyszeres kezelés mellett egyéb terápiás módszerekkel is élnek a szakemberek.”

Olvass még többet a gyereknevelésről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top