Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Csalás miatt bezárták a Lánchíd Gyógyszertárat

Újabb patikát zártak be a hatóságok illegális gyógyszerexport miatt. A közeljövőben további patikabezárások várhatók.

Vényköteles orvosságok tiltott exportja miatt bezáratta a budapesti Lánchíd Gyógyszertárat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A patikát ezzel egyidejűleg 45 millió forint óriásbírsággal sújtotta a hatóság – írja a Magyar Idők. Korábban – más okból ugyan – ez év júniusában a vizsolyi Attila patikára került lakat, miután bebizonyosodott, hogy jelentős mennyiségben adtak ki vényköteles gyógyszereket recept nélkül.

A patikában többféle gyógyszert is kiadtak, mégpedig nagy mennyiségben, külföldi megrendelőlapra. Összességében 150 millió forint értékben több ezer doboz pszichotrop hatóanyagú, illetve heparinkészítmény, valamint egyéb drága gyógyszer szerepelt a megrendelőlapokon, majd került nagy valószínűséggel Nyugat-Európába, vélhetően jelentős haszonnal.

A hatóság – a Lánchíd gyógyszertáron kívül – eddig még csak a vizsolyi Attila patikát nevezte meg, mint amelyikről bebizonyosodhat, hogy közreműködött támogatott, ezért itthon olcsón beszerezhető, vényköteles orvosságok külföldre juttatásában, de a közeljövőben további patikabezárások várhatók.

Címlap

top