Egészség

Lebénult az altatástól, pedig csak rutinműtétre ment, hogy gyereket vállalhasson

Azért feküdt a kórházban kés alá, hogy gyermeke születhessen. Ezzel szemben a rutinműtétet követően, orvosi műhiba miatt, az altatásból sem ébredt fel a 33 éves nő az Uzsoki Kórházban.

Rutinműtétre készült, de tönkrement az élete annak a nőnek, aki azért feküdt be az Uzsoki Kórházba, hogy gyermeket vállalhasson. Az altatáskor azonban problémák léptek fel, kómába esett, lélegeztetőgépre került, majd lebénult. Károsodott a memóriája is, arra sem emlékszik, hogy mi történt vele fél órával ezelőtt, mindent jegyzetelnie kell, és gyermeket sem szülhet már.

Ildikó még 2012-ben, 33 évesen feküdt be az Uzsoki Kórházba. Férjével gyermeket szerettek volna, de a nőnél rosszindulatú méhdaganatot diagnosztizáltak. A méhmegtartó operáció rutinműtétnek számít, ugyanakkor érthetetlen, milyen okból, de a nőt kétszer, kétféleképpen altatták el. Az operációt követően nem tudták őt felébreszteni, az asszony kómába esett. Az altatás során agyi ödémát kapott, olyan szinten károsodott a rövidtávú memóriája, hogy másnapra szinte mindent elfelejt, ami addig történt vele. Tolószékbe került, és harmadik emeleti otthonuk rabja. A házaspár orvosi műhiba miatt perli kórházat.

Az asszony kártérítést és életjáradékot szeretne a kórháztól kapni, hiszen az orvosi műhiba tönkretette az életét, soha többé nem tud járni, és családot sem alapíthat. Az Uzsoki Kórház nem nyilatkozott az ügyben a Tények riporterének, megvárják a jogerős döntést, amelyet októberben hirdetnek ki.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top