Egészség

Szívmelengető levélben keres állást a 16 éves Down-szindrómás fiú

Addi hetente egy-két órát dolgozna hétvégente, hogy önállósodhasson. Az internet népe szerencsére a segítségére sietett.

“Helló! A nevem Addison. 16 éves vagyok, 10. osztályos és Erinában tanulok. Munkát keresek magamnak a hétvégére 1-2 órára” – kezdi szívmelengető levelét a 16 éves Down-szindrómás fiú, Addison Quinn. Mint kiderül, az ausztrál fiú egy ideje már rágta édesanyja fülét a munka miatt, aki most úgy döntött, nem tartja vissza tovább gyermekét. Sőt! Segített neki megírni az álláskereső levelét is.

Szívmelengető levélben keres állást a 16 éves Down-szindrómás fiú

Ahogy az a levélből kiderül, Addisonnak a beszéddel vannak nehézségei, de a rövidebb utasításokat gyorsan megérti. Szeret takarítani, különösen felmosni és elpakolni az asztalokról. “És ez még nem minden. Van még egy sor értékes tulajdonságom is, többek között, hogy megnyerő, szórakoztató személy vagyok” – írja Addi, aki most nem teljes állást, csupán egy néhány órás kisegítő munkát keres.

Addi levelét édesanyja alig néhány napja töltötte a Facebookra, de már most elképesztő hatást váltott ki a netezőkben. Rengetegen ausztrál kis- és nagyvállalkozás jelentkezett, hogy szívesen munkát adnának a Down-szindrómás fiúnak: többek között egy fodrászat, egy helyi McDonald’s, egy kávézó és egy takarítócég. Az anya válaszaiból kiderül, Addit meglepte, hogy a munkáltatók két kézzel kapkodnak érte, így még nem döntötte el, melyik lesz élete első munkahelye.

Olvass még többet a Down-szindrómáról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top