Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Rengeteg új laktóz- és gluténmentes terméknek örülhetnek az ételallergiások

Az ételallergiások tudják, mit jelent, ha le kell mondaniuk bizonyos termékekről és ízekről, és pont ezért örömteli hír számukra, hogy megannyi új glutén- és laktózmentes termék jelent meg a piacon.

Évről évre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. A gluténérzékenység, vagy más néven cöliákia kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, amely az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga, a pékárutól kezdve a süteményeken át számtalan termékben előfordul. A laktózintolerancia kialakulását a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz tejcukrot.

A laktózintolerancia, azaz a tejcukor-érzékenység a magyar lakosság kb. 20-25 százalékát érintheti, míg a magyarok 1-2 százalékáról tudjuk, hogy gluténérzékeny. Ahogy a gluténérzékenység esetében, úgy a laktózintolerancia esetében is fontos a speciális diéta betartása, amiben óriási segítséget jelent az ALDI új terméklistája, amiben laktóz-és gluténmentes termékeket sorakoztat fel. Galériánkban megnézheted, mely termékeket kell keresned a polcokon!

 Tudtad, hogy bizonyos betegségek után adókedvezmény illet meg? Ha laktóz- vagy gluténérzékenységben szenvedsz és erről orvosi igazolásod is van, visszamenőleg is érvényesítheted a személyi adókedvezményt. Bővebb információkért kattints ide!
 

 

Glutén- és laktózérzékenység az NLCafén!

Címlap

top