Egészség

A hideg zuhany még annál is jobb, mint hittük

Egy friss holland kutatás tanúsága szerint a hideg zuhany gyakorlatilag a legjobb dolog, amit tehetünk a testünkkel.

A kegyetlen, de hatékony hideg zuhany áldásos hatásait régóta ismerjük: nemcsak bőrünket és elcsigázott testünket frissítjük fel vele, de állítólag még immunrendszerünknek is jót tehet. Most pedig végre kiderült, hogy ez nem csak olyan Nagyi-féle paradicsomot a szúnyogcsípésre dolog, hanem komoly tudományos eredmény is áll mögötte.

Egy friss holland kutatás nemrégiben minden eddiginél határozottabban megerősítette a jeges zuhany pozitív élettani hatásait: a kutatásból kiderült, hogy azok, akik rendszeresen élnek a hideg zuhanyzással, sokkal ritkábban betegek, de ha valami ledönti őket a lábukról, akkor is hamarabb meggyógyulnak belőle. 

A hideg zuhany még annál is jobb, mint hittük 

Az immunerősítő hatás mellett a hideg zuhany jót tesz a kedvnek is: reggel kimondottan feltölt energiával és jókedvvel, olyannyira, hogy egyeseknek még depressziós tüneteikre is gyógyír lehet.

Szóval legközelebb, ha élvezzük a forró víz simogatását, vegyünk egy mély levegőt, és fordítsuk el a szabályzót nyugodtan elhihetjük, az egész testünk hálás lesz érte!

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top