Egészség

Boldogok nőiességükkel a brit nők

Elégedettek a nőiességükkel a brit nők, egy felmérés szerint 10-ből 9-en örülnek, hogy nőnek születtek.

Míg hetven évvel ezelőtt csupán öt nő volt boldog nőként és élte meg pozitívan a nőiességét, ma már 10-ből 9 az arány – derül ki a BBC legújabb közvélemény-kutatásából.  Az ezer nő megkérdezésével készült tanulmányból világosan látszik, hogy a nők ma már a házassághoz is pozitívabban állnak hozzá, negyvenkét százalékuk szerint a nők és a férfiak egyenlő mértékben adják fel szabadságukat a frigyre lépéssel, míg egy 1951-es kutatás szerint csak a megkérdezettek negyede érzett így. Ha visszamehetnének az időben, akkor a brit nők 87 százaléka ugyanazzal kötne házasságot, míg 1949-ben csupán 77 százalékuk választotta volna ugyanazt az embert.

A nők között a legtöbbet aggódók a 25 és 34 év közöttiek, akik elsősorban saját és családjuk egészsége és a megélhetésük miatt aggódnak, valamint attól félnek, hogy idős korukra nem lesz elég pénzük. Pedig a nők kétszer annyian dolgoznak most, mint 1951-ben.

Olvass még a nőiességről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top