Egészség

Őt ölelik a beteg kisgyerekek a mentőautókban

Plüsspanda, plüssmaci és Mentő Márton, a hős kis oroszlán. Nézzetek be egy magyar gyerekmentőbe!

 A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat – mely az Országos Mentőszolgálat kötelékében látja el a feladatát – a budapesti gyermek-rohamkocsi belsejét úgy alakította ki, hogy a gyerekek ne féljenek benne.

Nézzétek csak!

Plüsskígyó és plüssmacik
Plüsskígyó és plüssmacik

4 évvel ezelőtt  a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat keresett egy saját kabalafigurát. “Szerettük volna, ha velünk együtt segíti a kis betegek gyógyulását” – írta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány sajtósa, Boldizsár Mária az NLCafénak. A pályázat nyertese Kovács Hunor László által megálmodott Mentő Márton lett, a “bátor, hősies, gyors, odaadó plüssoroszlán”.

Őt ölelik a beteg kisgyerekek a mentőautókban

“Ha tehetjük, a gyermek-rohamkocsin a gyógyítás a  Mentő Márton tetkó felragasztásával kezdődik.

Őt ölelik a beteg kisgyerekek a mentőautókban

A gyerekrohamkocsi falait rajzfilmfigurák képei borítják, és az életmentő műszerek közötti tereket plüssállatok vették birtokba, sőt a felszerelés részét képezi egy DVD-lejátszó is, melyen a gyermekek kedvenc meséi nézhetők az ellátás és a szállítás közben. Mindezek a kicsik szorongásának csökkentését és bizalmuknak elnyerését szolgálják, így nemcsak a mentőorvos munkáját könnyítik meg, de a gyermekek gyógyulását is elősegítik.

Őt ölelik a beteg kisgyerekek a mentőautókban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top