Egészség

Teljes életet élhet a kislány, aki kétszer született

A babák többsége nem éli túl azt, amin az amerikai kislánynak keresztül kellett mennie egy ritka betegség miatt.

Margaret Boemert az orvosok a várandóssága 16. hetében szembesítették azzal, hogy várva várt harmadik gyermeke egy ritka rendellenességgel, úgynevezett farokcsonti teratomával fejlődik. “Amikor közölték a rossz hírt, nagyon megijedtem. Nem tudtam, mire készüljünk ezután” – nyilatkozta a CNN amerikai hírcsatornának a texasi nő, majd hozzátette, valamivel később elmagyarázták neki, hogy a betegség miatt lánya farkcsontján egy meglehetősen agresszív daganat fejlődik.

Dr. Darrel Cass, Margaret kezelőorvosa elárulta, ezzel a daganattípussal találkoznak a leggyakrabban meg nem született gyermekeknél. “35 ezer születésből egyszer fordul elő, a lányoknál egy picit gyakrabban.” A szakember elmondta azt is, a daganat az esetek nagy részében nem veszélyezteti a magzat fejlődését, és így azt elég már a születés után eltávolítani. Boemeréknél viszont nem ez volt a helyzet.

Teljes életet élhet a kislány, aki kétszer született

Mint kiderült, a daganat gyorsabban fejlődött, mint a baba, ezért a keringését is veszélyeztetni kezdte. Gyorsan kellett döntenünk” – mondja Margaret, aki a magzati műtét mellett döntött, noha tudta, az operációnak megvan az a veszélye, hogy elveszíti gyermekét.

Az ötórás beavatkozás szerencsére sikerrel zárult. A sebészek mindössze 20 percet operálták a kislányt, a fennmaradó időben az anyaméhet igyekeztek helyreállítani. “A műtét után – a terhesség hátralevő heteire – ágyban kellett maradnom. Nem volt egyszerű két gyerek mellett, de kibírtam” – mondja az édesanya, aki végül a terhesség 36. hetében hozta világra kislányát. LynLeen ezután még el kellett végeznie az orvosoknak egy műtétet: a daganat azon részeit távolították el, amit a magzati operáció során nem tudtak.

“Az operáció után pár hétig még bent tartották őt a kórházban, de aztán hazamehettünk. LynLeen szerencsére nem látszik, mi mindenen ment keresztül; pont olyan jókedvű, vidám baba, mint a testvérei voltak.”

Olvass még többet nem mindennapi születésekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top