Egészség

Vigyázat, migrént okozhat a bor és a csoki!

A migrén hátterében rengeteg tényező húzódhat meg. A rossz hír, hogy ezek közé tartozik a bor és a csoki is.

 A csokinak és a vörösbornak is megvannak a maguk egészségre gyakorolt jótékony hatásaik, amiket kár lenne elvitatni. Ugyanakkor fény derült egy sajnálatos hírre is a két kedvencünkkel kapcsolatban: a migrén kiváltó okai között szerepelnek.

Vigyázat, migrént okozhat a bor és a csoki!

Egy mikrobiológiai szakfolyóirat, a mySystems közölt egy tanulmányt arról az összefüggésről, ami a migrén és bizonyos ételek között húzódik. Eszerint kínzó migrént okozhatnak a feldolgozott húsételek és zöldségek, valamint a bor és a csoki is.

Vigyázat, migrént okozhat a bor és a csoki!

 Dr. Brendan Davis neurológus ezt azzal magyarázza, hogy a migrénre hajlamos emberek gyomrában másféle típusú baktériumok találhatók, mint a migrént csak hírből ismerők szervezetében. Bár ezek a baktériumok hatékonyan dolgozzák fel a fent említett ételeket, ezzel a folyamattal nagy mennyiségű nitrogén-oxid kerül a véráramba, ami a kimerülésig dolgoztatja az agyi ereket, és így okoz migrént is.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top