Egészség

Tuti, hogy ezt az 5 hétköznapi dolgot te is rosszul csinálod!

A leghétköznapibb dolgokről azt hisszük, egyszerűen lehetetlenség elrontani őket... hát mégis lehetséges! De most segítünk, hogy orvosolhass néhány hibát.

1. Túl sok szappant használsz a zuhanyban

A kevesebb néha több, úgy tűnik, nincs ez másképpen a szappan esetében sem. Az idő múlásával bőrünk egyre szárazabb lesz, a szappan pedig csak ronthat a helyzeten – próbáljunk minimális mennyiségű szappant használni, és azt is csak a szükséges helyeken, elsősorban a hajlatokban!

2. Sms-ezel a főnököddel

Tudományos kutatások is bizonyították, hogy a munkaügyeket, illetve kollégákkal és főleg főnökökkel lebonyolítandó beszélgetéseket semmiképpen sem érdemes olyan üzengetős applikációkon keresztül végezni, mint például a WhatsApp. Az ilyen alkalmazásokat a privát életünkhöz kötjük, kimondottan rossz néven vehetnek a főnökök egy ilyen tolakodó üzenetet. 

3. Olajat raksz a tészta főzővizébe

De minek raksz? A jó tészta vízébe nem kell olaj, csak némi só, ha megfelelő a víz-tészta arány, tehát jó bő vízben főzzük, a tészta amúgy sem fog összeragadni. És ne felejtsd el megőrizni a vizet – jó lesz a szószba!

Tuti, hogy ezt az 5 hétköznapi dolgot te is rosszul csinálod! 

4. Papírtörlővel szárítod a kezed

Helló, környezetvédelem! Mit gondolsz, mennyi papírtörlőt használnak el a nyilvános mosdókban? Rázd le a kezed, használd az elektromos kézszárítót, vagy legalább próbáld egy papírtörlővel megoldani a dolgot.

5. Vízszintes mozdulatokkal sikálod a fogad

A jó fogmosás az apró, függőleges mozdulatokkal kezdődik, egészen az ínytől kezdődően a fogak legvégéig! Ja, és legalább 2-3 percig tart, sajnáljuk.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top