Egészség

5 tévhit a felnőttkori pattanásokról, amit akár el is felejthetsz

Sajnos a pattanások sokaknál nem múlnak el a kamaszkor végével – épp ezért fontos, hogy tudjuk, miként kezeljük a felnőttkori pattanást.

1. A sminktől rosszabbodik a pattanás

Mikor meglátsz egy pattanást, nyilván az lenne az első dolgot, hogy eltakard némi alapozóval és korrektorral, de sok helyről lehet hallani, hogy a sminktől csak még rosszabb lesz a pattanásos bőr. Nem feltétlenül. Vannak egyes termékek, amik valóban eltömítik a pórusokat, de a kimondottan pattanásos bőrre szánt, gyakran szárító hatással is segítő korrektorok simán jöhetnek például. Fő, hogy este alaposan mossuk le.

2. A napozás a legjobb a pattanások ellen

Pech, mert ez még igaz is lehetne, de a káros UV sugárzás sokkal többet árt a bőrnek, mint használ.

5 tévhit a felnőttkori pattanásokról, amit akár el is felejthetsz 

3. A koszos bőr miatt vannak pattanásaid

A pattanások kialakulása mögött számos ok állhat, köztük a genetika, a hormonok és a környezeti szennyeződések is. De ha túl sokat mossuk az arcunkat, a bőr könnyen elkezdi túltermelni az őt védő zsírréteget – ami pedig eltömődött pórusokhoz és végül pattanásokhoz vezethet.

4. A fogkrém gyors megoldás a pattanásokra

Igen, a fogkrémben valóban vannak olyan anyagok, amik szárítják a pattanást, de olyanok is, amik könnyen bőrirritációt okozhatnak. Használjunk inkább speciálisan erre a célra kifejlesztett termékeket, a fogkrémet meg hagyjuk meg a fogaknak.

5. A csokievéstől vagy pattanásos

Nyugi, nem kell lemondani a csokiról, ha meg akarunk szabadulni a pattanásoktól. Persze van összefüggés étrendünk és a pattanások között, de ez még nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk meg néha egy kis csokit, pláne ha étcsokiról van szó.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top