Egészség

Hétfőig semmi jóban ne reménykedjenek a nyíregyháziak

Annyira rossz a város levegője, hogy azt kérik a lakosságtól, senki ne sportoljon a szabadban, és lehetőség szerint az autóikat is tegyék le.

Nyíregyházán veszélyes, négy másik településen – Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon és Debrecenben – pedig egészségtelen a levegő minősége a szálló por magas koncentrációja miatt.

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) környezet-egészségügyi igazgatóságának csütörtöki adatai szerint északkeleten a legmagasabb a légszennyezettség. Nyíregyházán a legutóbbi 48 órában a szálló por (PM10) koncentrációja meghaladta a 100 mikrogramm köbméterenkénti határértéket, emiatt érvénybe lépett a riasztási fokozat. 
    
Parillák Gabriella, a város polgármesteri hivatalának sajtófőnöke azt mondta: a levegő szennyezettsége miatt változatlanul azt kérik a lakosságtól, hogy

  • kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát vagy a sportolást,
  • csak a déli órákban szellőztessék az épületeket,

  • utazásaikhoz a saját járműveik helyett lehetőleg a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe,

  •  a lakóházak fűtésénél pedig részesítsék előnyben a gáztüzelést.

A levegő tartós kitisztulását a hétfőn viharos széllel érkező hidegfront hatásától várják a szakemberek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön elsősorban a Kisalföld térségében lesz élénk, néhol erős a szél. Pénteken és szombaton többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top