Egészség

Hajmeresztő módszerrel fogyasztják le a 167 kilós fiút

A 11 éves Li Hang egy genetikai rendellenesség miatt hároméves korától megállíthatatlanul hízik. Szülei végső elkeseredésükben kértek orvosi segítséget.

Alig hároméves volt Li Hang, mikor az orvosok Prader-Willi szindrómával diagnosztizálták: egy örökletes kromoszómarendellenességgel, aminek következtében Li szinte szünet nélkül eszik, ráadásul koncentrációs és tanulási nehézségekkel küzd. A szülők azt mondják, a diagnózist követően igyekeztek betartani az orvos előírásokat, hogy visszafogják fiuk evési rohamait, de nem jártak sikerrel.

A 11 éves Li, aki már háromévesen is kétszer olyan nehéz volt, mint kortársai, 167 kilót nyom, és már jelentkeztek nála a túlsúlyából fakadó betegségek, amilyen például a magas vérnyomás. A szülők hiába próbálták rávenni a fiút, hogy rendszeres mozgással próbáljon megszabadulni felesleges kilóitól, Li hajthatatlan volt.

Hajmeresztő módszerrel fogyasztják le a 167 kilós fiút

Végső kétségbeesésükben vitték őt az otthonukhoz közeli klinikára, ahol hozzá hasonló túlsúlyos eseteket kezelnek. Az 53 pácienst a hagyományos kínai gyógyászat eszközeivel, többek között akupunktúrával és köpölyözéssel kezelik, több-kevesebb sikerrel. A szülők elmondása szerint Linek óriási fájdalmai vannak egy-egy kezelés alatt és után, de a módszer hatékonynak bizonyul: mióta kezelni kezdték, Li nagyjából 15 kilót fogyott.

Olvass még többet a hagyományos kínai gyógyászatról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top