Egészség

Napi 22 órát alszik egy lány

A betegsége elrabolja a fiatalságát.

A brit Beth Goodier egy ritka, gyógyíthatatlan betegségben, úgynevezett Kleine-szindrómában szenved. A 20 éves lány naponta 22 órát alszik. Az édesanyjának kell gondoznia őt, akinek emiatt fel kellett mondania a munkahelyén.

A betegség első tüneteit 16 éves korában tapasztalta, ám akkor még édesanyjával együtt azt hitték, ez a kimerültség és a rengeteg alvás együtt jár a kamaszkorral. Nem sokkal később azonban Beth már egy egész hetet átaludt.

Miközben a barátai felnőttek, elköltöztek, egyetemre mentek, szórakoznak és utaznak, addig Beth átalussza a fiatalságát, és csak a Facebookról értesül arról, hogy másokkal mi minden történik. A 18. születésnapján ugyan épp ébren volt, de például a szilvesztereket átaludta, sőt egy karácsonyt is.

Napi 22 órát alszik egy lány

Amikor ébren van – olykor akár 5 héten keresztül –, akkor is számos nehézséggel kell szembenéznie, hiszen a rendellenesség következtében romlott az érzékelése, a felfogása, és a fényt is nagyon nehezen tudja elviselni. Gyakran viselkedik úgy, mint egy kisgyerek.

A betegsége kiszámíthatatlansága miatt a barátjával sem tud például elutazni egy romantikus hétvégére, hiszen nem tudhatja, hogy mikor merül újból mély álomba.

A lány szeretne továbbtanulni, de négyszer kellett már abbahagynia a főiskolát. Korábban eltervezte a majdani karrierjét, az egész életét, ám a betegség miatt minden felborult. Abban bízik azonban, hogy egyszer csak meggyógyul, és végre ő is úgy élhet, ahogy a többi fiatal felnőtt.

Addig is ő és a családja megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni azokból az időszakokból, amikor ébren van. Még úgy is, hogy gyakorlatilag soha semmit nem tervezhetnek előre.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top