Egészség

Gyerekeket szeretne a vagina nélkül született nő

16 évesen, egy úttörő sebészeti beavatkozásnak köszönhetően visszakapta az életét. Azóta rátalált a szerelem, és most az anyaságra készül.

A 23 éves amerikai nő, Devan Merck azért vállalta, hogy nyilvánosság elé áll történetével, mert szerette volna felhívni az emberek figyelmét a betegségre. Emellett nagy vágya volt az is, hogy elfogadásra tanítsa a közvéleményt: “Életem legnagyobb részét magányosan, megalázva és félelemben éltem. Sokáig nem is mertem beszélni a problémámról, mert féltem, mit fog hozzá szólni a környezetem, de ma már bátrabb vagyok.”

A fiatal nő a Daily Mail című brit lapnak elárulta, alig 12 éves volt, mikor az első tünetek jelentkeztek. “Minden hónapban elviselhetetlen görcsök kínoztak, amivel egy idő után orvoshoz is kénytelen voltam elmenni. Több helyen is jártam, de a legtöbb orvos hazaküldött azzal, hogy menstruációs fájdalmaim vannak.” Beletelt egy kis időbe, mire Devan olyan orvost talált, aki hajlandó volt őt megvizsgálni, ám ezután hamar kiderült, hogy a ritka – a világon mindössze 5000 nőt érintő – Mayer–Rokatinsky–Küster–Hauser-szindrómában szenved, aminek következtében nem fejlődött ki a vaginája.

Gyerekeket szeretne a vagina nélkül született nő

13 éves volt, mikor a betegség miatt eldeformálódott méhét eltávolították, és 16, mikor egy úttörő sebészeti beavatkozás során az orvosok egy mesterséges hüvelyt hoztak létre a testében, hogy élhessen nemi életet. Devan azt mondja, a csúfolódások, a gonosz megjegyzések általános iskolás kora óta kísérik az életét, de ma már nem veszi fel a megjegyzéseket.

Sőt, mióta öt évvel ezelőtt rátalált élete szerelmére, egész más dolgok foglalkoztatják. “Nagyon szeretnénk családot alapítani, és szerencsére erre megvan minden esélyünk.” Devan orvosai szerint bár a fiatal nőnek el kellett távolítani a méhét, a petefészkei hibátlanul működnek, így minden esélye meg van rá, hogy egy béranya segítségével egy szép napon anya lehessen.

Olvass még többet a vagináról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top