Egészség

Újra megtanult kötni a fél oldalára teljesen lebénult lány

Samantha akaraterejének és kreativitásának köszönhetően újra hódolhat kedvenc hobbijának. Hisz benne, hogy ez még csak a kezdet.

Mikor három évvel ezelőtt, alig néhány óra leforgása alatt kétszer is autóbalesetet szenvedett, Samantha Longmore biztos volt benne, hogy itt a vég. “Meg voltam győződve róla, hogy nem élem túl az estét” – vallja be a fiatal ausztrál lány, aki a balesetek miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy fél oldalára teljesen lebénult.

“Akkoriban pultosként dolgoztam az egyik canberrai bárban. Három napja nem aludtam már, és épp a munkából igyekeztem hazafelé, mikor az első balesetet történt.” Samantha azt mondja, elaludt a volán mögött, ekkor tért át a szembejövő sávba. “Mikor kiérkeztek a mentők, azt hittem megnyugodhatok, hogy most már jó kezekben vagyok. Álmomba se gondoltam volna, hogy hamarosan újabb balesetem lesz.”

Újra megtanult kötni a fél oldalára teljesen lebénult lány

Samantha összeomlott, mikor a kórházban közölték vele, hogy talán sosem fog többet járni. “Fogalmam se volt, hogy élhetnék így teljes életet – vallotta be, majd hozzátette, miután hazaengedték, sokáig a szobájából se volt hajlandó kijönni.

“Beletelt egy kis időbe, mire újra élni kezdtem, és ezt elsősorban a kötésnek köszönhetem.” Samanthának mindössze néhány hétre volt szüksége, hogy rájöjjön, hogyan köthet a könyöke segítségével, a bal keze nélkül. Ma már egy jól működő kis vállalkozása is van, ahol a saját kezűleg készített sálakat és pulóvereket értékesíti.

“Sok kritikát kaptam azoktól, akik úgy vélik, csak a pénzért csinálom ezt az egészet. Pedig ez nem igaz. Azért kötök, mert szeretek kötni: lefoglal, és munka közben van lehetőségem rá, hogy végiggondoljam a dolgaimat” – mondta Samantha, akinek legnagyobb vágya, hogy egyszer felállhasson a kerekesszékből.

Olvass még többet a gyógyulásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top