Egészség

Néhány óra alatt 4 millió forintot gyűjtöttek a rákbeteg anyukának

A 30 éves, négygyermekes anyukánál november végén diagnosztizáltak előrehaladott Non-Hodgkin limfómát. Kezelést mostanáig nem kapott, mert nincs biztosítása.

Az Idahóban élő Amanda Kofoed teljesen összetört, mikor orvosa november végén szembesítette azzal, hogy előrehaladott non-Hodgkin-limfómában szenved. A CNN amerikai hírcsatornának könnyek között mesélte arról, hogy bár nagyon szeretne kezelést kapni, egyelőre reménye sincs rá, ugyanis nincs biztosítása.

Amanda a hírcsatornának elmondta, kálváriája október végén kezdődött, mikor egy csomót talált az egyik hónaljában. Azt mondja, először nem aggódott, de amikor elmondta egyik kollégájának, ő azonnal orvoshoz küldte az asszonyt. “Mikor kiderült, mi bajom, az orvos azt javasolta, hogy haladéktalanul kezdjem meg a kemoterápiát, de sajnos nem volt pénzünk rá, mert nincs biztosításunk.”

 Hogy segítsen pénzt gyűjteni a kezelésre, Amanda testvére létrehozott egy Go Fund Me-oldalt, ahol a világon szinte bárki adományozhatott a beteg édesanyának. De nem csak a család segített nekik. Mikor a férj legjobb barátai – akik történetesen vicces, átverős videókat készítenek időről időre – megtudták, hogy Amanda rákbeteg, úgy döntöttek, a maguk módján segítenek a házaspárnak.

A négy férfi szervezett egy adománygyűjtő flashmobot, aminek keretében végül közel 4 millió forintot gyűjtöttek össze Amandáéknak. A házaspár erről mit sem tudott, azt hitték, hogy a Go Fund Me oldalukra készítenek videót a fiúk, nem csoda, hogy nagyon meglepődtek, mikor elkezdtek az asztalukhoz özönleni a régi ismerősök, a jó barátok és a jó szándékú idegenek, akiknek mind egy 100 dolláros bankjegy volt a kezükben.

A videósok felhívására kétszázan jelentkeztek, és mindahányan el is jöttek, hogy a maguk módján is segítsék Amanda felépülését.

 

Olvass még többet megható adományozókról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top