Egészség

Brutális szmog lepte el Budapestet: több helyen egészségre káros az utcán tartózkodni!

A főváros egyes területein az egészségügyi határérték több mint kétszeresét is eléri a légszennyezettség.

Az időkép információi szerint egyre rosszabb a levegő minősége Budapesten: Kispest környékén az egészségügyi határérték 224 százalékát is elérte a lebegő részecskék mennyisége. De máshol sem sokkal jobb a helyzet.

Csepelen és környékén az egészségügyi határérték másfélszeresét éri el a légszennyezés, hasonló a helyzet a XIII. kerületben, ahol 156 százalék az arány, illetve Újbudán, ahol 154 százalékot ér el a szmog mértéke.

Budapest szmogtérképe

Kőbányán a légszennyezettség a határérték 130 százalékát érte el, Újpesten 126 százalékát. Szintén a határérték feletti értékeket mértek Budapest belvárosában (106 százalék) és Pesthidegkúton is, ahol 108 százalékos értéket rögzített a Földművelésügyi Minisztérium mérőhálózata.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

A II. kerületben épp a határérték alatt marad a légszennyezés: itt 98 százalékos értéket mértek, de hasonló a helyzet a VII. kerületben, ahol 92 százalékon áll a légszennyezettség, illetve Lágymányoson, ahol 90 százalékot mutatnak a mérőállomások.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top