Egészség

Bőrápolási bakik – 5 szokás, amikkel árthatsz a bőrnek

Az otthoni szépítkezést a legtöbben szeretjük, mert kényelmes, kísérletezhetünk, és jólesik időt szánni magunkra. De ha érzékeny a bőröd, érdemes megválogatnod, hogy miként ápolod, mert könnyen a visszájára fordulhat a dolog!

Ha imádsz otthon pakolásokat készíteni, forró fürdőt venni és különböző kozmetikumokat kipróbálni, nem árt ügyelned néhány fontos dologra!

Bőrápolási bakik – 5 szokás, amikkel árthatsz a bőrnek

 

Túl forró fürdő

Télen jólesik, és nagyon hangulatos egy forró habfürdő, de ha érzékeny, száraz bőrünk van, a hosszas fürdőzések nem feltétlen tesznek jót, mivel a forró víz a bőr természetes olajosságát eltávolíthatja. Részesítsük előnyben a tusolást, és ha néha a fürdés mellett döntünk, a víz hőmérséklete ne legyen túl forró! Az sem mindegy, hogy milyen tusfürdőt használunk: a legjobb, ha olyan tusfürdőt választunk, ami eleve száraz, érzékeny bőrre való.

Dörzsölve törölközés

Lehet, azt gondolod, hogy a száraz bőr mindennél fontosabb a gombásodás megelőzése miatt, és egyben remek peeling, ha erősen átdörzsölöd magad a törölközővel, de tévedsz! Természetesen, a hajlatokat szárítsd meg alaposan, de ha érzékeny a bőröd, ne dörzsöld, mert csak feleslegesen irritálod! Helyette nyomkodó mozdulatokkal itasd fel a vizet a törölközővel, és az sem baj, ha a krémezés előtt egy kicsit nedves még a bőröd!

Testápolás

Ne várd meg, amíg teljesen megszáradsz, hanem a még a picit nedves bőrödre vidd fel az olajos alapú hidratáló krémet, így a bőröd több vizet tud magába szívni! Hagyd, hogy a bőröd beigya a krémet, majd öltözz fel. Válassz Omega-6 zsírsav, urea- és tejsavtartalmú szín- és illatanyag-mentes krémeket, hogy a kiszáradást megelőzd, és bőröd rugalmasabb legyen.

Bőrápolási bakik – 5 szokás, amikkel árthatsz a bőrnek

 

Különböző házi pakolások

A különböző otthon készített kenceficék remek elfoglaltságot jelenthetnek, ha szeretnénk egy kis időt szánni magunkra, de vigyázzunk, mert bizonyos gyümölcsöknek, gyógynövényeknek szárító, irritáló hatása lehet. Ilyen például a citrom, ami ugyan frissít, de a száraz bőrnek nem tesz jót, vagy a nyugtató, de egyben szárító hatásáról ismert kamilla.

Arctisztítás, arcápolás

Ha érzékeny a bőröd, ne használj alkoholtartalmú bőrápolókat! Lehet, hogy használatuk után úgy érzed, igazán tiszta az arcod, de a bőröd kiszáradását és bőrpírt is okozhatnak. Válaszd az alkoholmentes arctisztító tejeket, amik ugyanolyan jól tisztítanak, mint alkoholos változataik, mégsem szárítanak. Az arckrémekből pedig télen is az UV-védelemmel ellátottakat használd, mert a hideg időben is védened kell az arcbőrödet!

 

Olvass még cikkeket bőrápolás témában az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top