Egészség

Biztonságban a szívügyek

Azt mindenki tudja, hogy a halfogyasztás egészséges. Ha heti kétszer hal is szerepel a terítéken, akkor mintegy 20%-kal csökken a szív- és érrendszert érintő súlyos vagy halálos kimenetelű megbetegedések kockázata. Mégis, nálunk, magyaroknál alig kerül hal a tányérra. Pedig egyértelmű, hogy mindenkinek, különösen annak, akinek már volt szívinfarktusa, óvnia kell a szívét.
Biztonságban a szívügyek

A statisztikák rémisztők, a teljes lakosságra vetítve a halálesetek mintegy 15%-a szívhalálra vezethető vissza; a szívinfarktuson és szívritmuszavaron már átesett betegek mintegy 30%-a hirtelen szívhalálban hal meg. A szívinfarktust követően érszűkület vagy magas triglicerid- és koleszterinszint esetén általában többféle gyógyszert kell szedni a betegeknek: vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentőket, vérrögképződést gátló szereket. Tudományosan alátámasztott, hogy a felsorolt hatóanyagok mellett az egészséges életmód és táplálkozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy a sokkoló adatok némileg megváltozzanak. A táplálék vonatkozásában kiemelkedő szerep hárul a többszörösen telítetlen zsírsavakra: az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) védelmet nyújt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben. Ezek a zsírsavak különösen magas koncentrációban találhatók meg a tengeri halak szervezetében.

Nehéz azonban a megszokott étrenden változtatni, és heti több alkalommal halat fogyasztani. Emellett egyre több szakember kérdőjelezi meg a jelentős halfogyasztás egészséges voltát. Azzal érvelnek, hogy a tengeri táplálékláncon keresztül számos méreganyag (pl. higanyvegyületek) is bejut az emberi szervezetbe, ami egészségkárosító lehet.

A szív- és érrendszer egészsége érdekében mégis tenni kell valamit: erre kínálnak megoldást a telítetlen zsírsavakban dús halolajkészítmények.

Halolaj és halolaj között azonban különbség van! Létezik olyan, EPA-t és a DHA-t jelentős mennyiségben, koncentráltan tartalmazó halolaj-készítmény, ami szigorúan ellenőrzött gyártási technológiájának köszönhetően szennyezőanyagoktól mentes, tiszta formában kínálja a létfontosságú zsírsavakat. Emellett a sajátos gyártástechnológia lehetővé teszi, hogy a napi 1 kapszula bevételét követően ne legyen halszagú a lehelet. A vény nélkül kapható gyógyszer a rendszeres szedésével az egészségesek, illetve a szív- és érrendszeri betegek egyaránt sokat tehetnek az egészségükért. Számokkal kifejezve, az összhalálozás kockázata mintegy 20%-kal, a hirtelen szívhalál kockázata pedig 45%-kal csökken azoknak a korábban szívinfarktuson átesett szívbetegeknek a körében, akik ómega-3-zsírsavakat szednek. A halolajat tartalmazó készítmények közül jelenleg egyetlen terméket törzskönyveztek gyógyszerként, ami a minőség, a biztonságosság és a hatásosság garanciája.

Válasszon mindig biztonságos és hatásos terméket, hogy nyugodt lehessen szívügyeit illetően!

További információk!

OM/DEC/16/03

Biztonságban a szívügyek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top