Egészség

Verik a kamara ajtaját az orvosok a veszprémi onkológus miatt

A bíróság szerint nélkülözhetetlen a tudása, ezért tovább dolgozhat a pénzéhes veszprémi onkológus, kollégái szerint azonban ez a viselkedés nem orvoshoz méltó.

Gyógyíthatatlan rákos betegektől kért pénzt vizsgálatokért és műtétekért egy veszprémi onkológus. Egy vizsgálat 15 ezer, egy műtét pedig 150 ezer forintba került – írtuk a teljes magyar sajtóval együtt. Az orvos ennek ellenére praktizálhat, mert a bíróság úgy döntött, hogy a társadalom és a betegek érdeke az, hogy a főorvos szabadlábon maradjon, és tovább praktizáljon, mivel szükség van a szakmai tudására.

A következmények nélküli világból lett elege az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport tagjainak és a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének, ezért a Magyar Orvosi Kamara hivatalos állásfoglalását kérték az ügyben.

“Tekintettel arra, hogy a jogerős ítélet kapcsán a sajtóban súlyos, a hivatás tisztaságát, hitelességét és a betegek bizalmát megrendítő állítások jelentek meg, felkérjük, hogy a Magyar Orvosi Kamara Etikai Kollégiumának elnökeként adjon ki hivatalos közleményt a kamara etikai bizottságának állásfoglalásáról és az etikai vizsgálat eredményéről. Amennyiben a vizsgálat még nem indult meg, arra kérjük, hogy rendelje el ennek megindítását.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top