Egészség

Kizárhatják a kamarából a betegeket lehúzó veszprémi orvost

A Magyar Orvosi Kamara csak a sajtóból értesült a betegeket lehúzó veszprémi orvos ügyéről.

Nem csak néhány hónapra függeszthetik fel, hanem ki is zárhatják a kamarából azt a veszprémi onkológus-nőgyógyászt, akit a múlt héten másodfokon vesztegetés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, mert pénzt kért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott műtétekért. Ha a kamara etikai bizottsága a legsúlyosabb büntetést szabja ki, nem csupán fél évig, hanem legalább két évig nem praktizálhat az orvos – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Magyar Orvosi Kamara közölte, hogy csak a sajtó útján értesültek az ügyről, miután annak idején sem a büntetőfeljelentést tett kórházigazgató, sem az ügy sértettjei nem fordultak a MOK etikai bizottságához, és a bíróság sem értesítette még a kamarát az illető orvos elítéléséről, így vele szemben etikai vizsgálat a jogerős bírósági döntésig nem indulhatott.

“Kamaránk vezető testületei tisztában vannak felelősségükkel és a szükséges teendőikkel is, anélkül, hogy erre bárkik – főként az orvosi kamara tagjai, az alapvető kamarai szabályokat sem ismerve – nyílt levélben szólítsák fel őket, különösen akkor, amikor az aláírók között a veszprémi kórház orvosa is fellelhető. Mint eddig minden alkalommal, ezúttal is elítélünk bármely, az etikai kódexbe ütköző orvosi magatartást, és megtesszük a szükséges és jogkövető lépéseket” – írták közleményükben.

    

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top